Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pönttö

Aloitin kesäloman tarmokkaasti käsityökomeron siivouksella. Melko laihoin tuloksin. En raaskinut luopua melkein mistään keräämästäni romusta! Melkein joka esineen kohdalla ajattelin: no joo, kyllä mä voisin tätä vielä työstää, voisin käyttää tätä syksyllä siellä kierrätyskantiset kirjat -kurssilla, neito vois tästä värkätä jotain jne. Olin jopa suunnitellut luopuvani kaikista käsityölehdistä. En paljon koskaan edes selaile niitä, saati että joskus tekisin niistä jotain. Kiertoon lähti kaksi vauvaneulelehteä!

No sen verrain etenin, että virkkasin loppuun kaapin perältä löytyneen pöntön. Pönttö oli jäänyt kesken, koska olin innossani virkannut liian ison pohjaosan ja lanka oli loppunut sitten kesken reunaosaa virkatessa. Olin ajatellut, että haen lisää lankaa. Onneksi en ollut koskaan hakenut! Nyt tajusin, että voin purkaa liiat pois  ja tehdä pienemmän pohjan jolloin lanka riittää reunoihinkin. Hyvin riitti ja riitti vielä pannunaluseenkin.

Sitä vaan en ole koskaan tajunnut, että mihin virkatessa tehdään se kerroksen ensimmäinen silmukka. Siis silloin,kun kerrokset päätetään piilosilmukalla eikä virkata spiraalina ... Tein vähän niin ja näin, joten pöntöstä tuli vähän sellainen mutkallinen siitä kerroksen vaihtokohdasta. Mutta ei haitaa, paan sen puolen seinää vasten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...