Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirjaan mätsäävä asustesetti

Olen lukenut Carita Forsgreniltä aikaisemmin hänen esikoiskirjansa Kolmen kuun kuningatar ja siitähän on jo aikaa ... Muistikuva kuitenkin jäi, että tykkäsin tuosta kirjasta tosi kovaa. Siihen nähden tämä nyt lukemani Perintö oli pienoinen pettymys. Syy saattaa tietysti olla se, että ensimmäinen on historiallinen romaani ja tämä uusin jonkinlainen nykyaikaiseen liikemaailmaan sijoittuva trilleri. Varsinaisesti en kuitenkaan ole mikään historiallisen romaanin suuri ystävä, joten selitys vähän ontuu. Pääosin kummassakin on kuitenkin kyse ihmissuhteista ja jännittävistä juonenkäänteistä, jotka molemmat on niin plussaa kirjalle kuin kirjalle.

Perinnön rakenne on kiva, alussa tapahtuu jotain kamalaa, mitä, se selviää vasta lopussa eli tämä todella kannustaa lukemaan. Näkökulma vaihtelee luvuittain kirjan eri henkilöiden välillä, eniten saa tilaa päähenkilö Okko. Tämä on vähän tylsää, koska itseäni olisi enemmänkin kiinnostanut Okon sisar Elli.

Kokonaisuutena kirja oli ihan luettava: kiinostava juoni, toimiva kerronnan rakenne ja viihdekirjaksi kohtuullisen uskottavat henkilöt.

Tätä pipo-kämmekkäsettiä en varsinaisesti neulonut yhdessä Perinnön kanssa, mutta laitan sen nyt tähän samaan postaukseen, koska kirjan kansi ja setin väri mätsää niin hyvin yhteen.

Malli on (kaikki jo kyllä arvaakin) Regialta. Käytin saksankielistä ohjevihkosta, joka joskus olen lankakaupasta saanut. Jotain saksantaidostani kertoo se, että ekassa kämmekässä ymmärsin ihan selkeästi, että pitää tehdä peukalokiila. Ymmärsin siis kaikki, että jätettään alussa kaksi silmukkaa lisäysten väliin, kuinka usien lisäykset toistetaan ja kuinka monta kertaa. Toisen kämmekän kohdalla en mitään tällaista ohjeesta löytänyt. Ihan selkeästi siinä sanottiin, että jätetään niin ja niin monta silmukkaa odottamaan apulangalle eli tehdään sellainen reikäpeukku. No, tein kuitenkin kiilat molempiin ja ihan hyvät tuli.


Lanka: Drops Delight
Puikot: 2,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...