Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.maanantai 3. tammikuuta 2011

joululomalla

Näköjään pystyn päivittämään tätä blogia vain kun olen lomalla. Työ haittaa ainakin nettielämää jos ei muuta (elämää). Nyt olen ollut pitkällä joululomalla sillä seuraamuksella, että noin suurin piirtein kaikki syksyn ajan neulomukset on päätelty ja viimeistelty - jopa valokuvattu. Eli tässä niitä nyt sitten tulee:

Fröökynän hihatin

Lanka on aivan järkyttävän ihana neuloa: Sirdar Snuggly Baby bamboo. Mallivinkin sain Flikalta ja löytyy täältä. Malli on aikuiselle ja tehty paksummata langasta, joten s-koolla ja vähän kapeammalla selkäosalla tuli tälle kohta 9v.-henkilölle aika sopiva. Itse asiassa ehkä vähän isompikin olisi voinut olla.Revontuli-huivi numero 2

Tuskin kaipaa selittelyä. Kuuluu sarjaan "apua minkä määrän lankaa mä ostin kesällä Virosta!". Jotenkin on kuivan näköinen tuo Revontuli. En meinaa tehdä sitä enää.2 kappaletta teinipipoja

Lyhyen rauhanajan jälkeen perheessämme on taas teini. Onneksi kuitenkin sellainen kevytversio ainakin toistaiseksi. Teiniys asettaa kuitenkin tiettyjä vaatimuksia erityisesti pukeutumiseen eli esim. mitään söpöjä kirjoneulemyssyjä ei voida käyttää. Tässä siis kaksi kappaletta teinipipoa tyylillä "ei tehrä tästä ny numeroo". Lanka on tuttua Punta Yarnsia ja mallikin löytyy takuuturvallisesta Käsityön ABC:stä. Myssyt on siis eri väriset - toinen harmaa ja toinen ruskea. Jos niinku joskus haluu vaihtelua.


Fröökynän lapaset

Aivan superhyper kivanvärikäs lanka löytyi viimeisellä Pirjoliisan neulekahvilointi kerralla ennen joulua. Eli kyseessä on Adriafillin Knitkol trends. Värit ja kiilto on upeat.


Sukat (kyllä niitä aina tarvitaan sanoo isoäiti)

Olimme marraskuussa Kajaanissa sukujuhlilla ja alkutaipaleella totesin, että tällä reissulla toteutuu neulojan painajainen eli lanka/tekeminen loppuu kesken. Oli siis pakko pistäytyä Kajaanin Anttilassa ja ostaa erittäin surkeasta lankavalikoimasta Novita Nalle Marjaretkeä. Siitä tuli sitten tytölle tämmöset sukat. Tosiasia on, ettei hän niitä tarvitse - isoäidin sukkatoimitus pelaa niin täysillä :)

Tuolla reissulla sattuin näkemään myös jonkun nuhruisen kahvion ikkunasta neulovan naisporukan. "Neulekahvila!!!!" kiljuin "Noi neuloo tuolla!!!!!!". Ei auttanut, synttäreille oli mentävä. "Äiti raukka", sanoi tyttö.


Pari tiskirättä

Novitan bambu on kiva tiskirättilanka ja Feather and Fan sopiva mallineule.Kynsikkäät

Lanka on Novita Isoveljeä ja malli on jostain vanhasta Modasta.Tällaista siis tällä kertaa. Toiveissa  tietenkin on että palaan tänne jo ennen hiihtolomaa, mutta aika näyttää. Tytär sai joululahjaksi SandnesGarnin Barnas Strikkepakken , joka sisältää kaksi kerää Fritidsgarnia ja kivat pienet puikot. Tyttö on kyllä neulonut ennenkin, mutta innostui nyt oikein tosissaan. Kaulahuivi on kohta valmis eli siitä sitten raprtoidaan kohta täälläkin.

Aika vaan menee niin vauhdilla :


2 kommenttia:

  1. Hienoja neuleita! Noi lapaset on kyllä ihanan värikkäät.

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita neulomuksia. Hihatin näyttää kivalta, sellaisen voisin itsekin joskus yrittää neuloa. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...