Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Nyppyjen neulominen

Miten neulotaan 7 silmukkaa nurin yhteen? Ei mitenkään!!! Tähän vaiheeseen oli tyssätä hyvin alkanut Annis-huivini. Googlettelin ja kollasin kaikenmaailman ohjeita ja Youtube-videoita aiheesta, kunnes lopulta laitoin avunpyynnön neulekahvilamme Facebook-sivulle. Onneksi on neulekahvila!! Onneksi Anne on siellä!! Häneltä nimittäin sain ohjeen, jolla jopa minä onnistun saamaan aikaan seitsemän (tai jopa useamman) silmukan nypyn!!

Nyppy tehdään näin:

Lanka työn eteen (ollaan nurjalla puolella), nosta ekat 6 silmukkaa neulomatta (niin päin kuin aikoisit neuloa ne nurin) oikealle puikolle. Neulo seitsemäs silmukka nurin ja nostele ylivetokaventaen ne kuusi silmukkaa yksitellen neulotun silmukan yli, lopuksi kiristä lanka. Ja siinä se. Vähän vaatii harjoitusta tuo kohta "lopuksi kiristä lanka", mutta muuten nyppyjä tosiaan syntyy ilman mitään ylimääräisiä puikkoja, virkkuuskoukkuja tai sormen sijoittamista neulottavien silmukoiden sisälle.


Lanka  Marks&Kattens Fame trend7 kommenttia:

 1. Kiitos Ilosofiaa! Vielä ihanampaa on, että osaan nyt tehdä niitä nyppyjä ja sitä myöten lisää kivoja huiveja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on 3?? Fifihuivi aloitus tekelettä kaapissa. Viimeisin pitäisi valmistua joululahjaksi. Jos sen saan valmiiksi niin kokeilen jotain haastavampaa :)

   Poista
  2. Huivi on niin kiva neulottava, koska siinä ei tarvi pakosta tehdä toista samanlaista ensimmäisen valmistuttua kuten on sukkien ja lapasten kohdalla eikä tarvi ommella palasia yhteen kuten vaatteissa pitää. Ainoa pulma on se pingottaminen ja höyryttely, mutta muuten huivit on niin huippu töitä! Toinen yhtä ihana neulottava on pipo.

   Poista
 2. Mä oon kans joskus taistellu hikisin käsin noiden "hitsin pimpuloiden" kanssa. Toi on kyl hyvä vinkki, täytyy laittaa korvan taa. Hieno huivi ja ihanan herkät värit!

  VastaaPoista
 3. Mä ihmettelen sitä, että miten on olemassa jotain näin mahtavia niksejä ja silti kaikissa ohjeissa vaan sanotaan tylysti "neulo seitsemän silmukkaa nurin yhteen".

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...