Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tsaarin tytär ja sukat

Nämä sukat löytyi UFO-metsästyksen yhteydessä. Olen todennäköisesti neulonut ne viime syksynä Hyvän mielen sukat -keräykseen, mutta myöhästynyt sitten viimeisestä  palautuspäivästä. Nyt sukat menee kiertoon, koska meidän perhessä ei kellään ole noin pieniä jalkoja.
Sukilla olis varmaan ollut käyttöä myös lukemani romaanin päähenkilöllä Tatjanalla, joka siis on samaan aikaan sekä milelikuvitus- että historiallinen henkilö. Historiallinen Tatjana kohtasi loppunsa Jekaterinburgissa, Ipatjevin talon kellarissa. MielikuvitusTatjana sen sijaan jää henkiin kertomaan tarinaansa, joka siis monelta kohtaa on yhteineväinen todellisena Tatjana Romanovin, tsaarin tyttären tarinan kanssa.

Kyseessä siis Carolly Ericksonin Tsaarin tytär, historiallinen romaani, jossa on erittäin paljon historiallista faktaa, mutta huomattava määrä myös kuviteltua ja munneltua tarinaa. Tsaarin tytär esim. seikkailee öiseen aikaan ongelmitta pitkin Pietarin työläiskaupunginosia. No varmaan näin onnistui tapahtumaan! Mutta tää siis tosiaan on romaani, jota vähän väliä joudun itselleni muistuttamaan.

Mullahan on tää Romanov-fiksaatio olemassa jo vuosien takaa, en tosin tajua, mikä näissäkään kruunupäissä kiinnostaa. Nikolain täydellinen tallukkamaisuus, ymmärtämättömyys, hölmöys, sokeus ja mitä kaikkea uskomatonta vielä. Sama pätee Aleksandraan: mikä katala, hölmö nainen! Ja tällaiset on sitten suuren ja mahtavan Venäjän maan yksinvaltiaat. Tytärten rooli on valeanastasiatarinoita lukuunottamatta jäänyt vähän valjuksi. Nyt sieltä nostettiin esille tämä Tatjana, joka kruunupääkautensa jälkeen eleli nähtävästi hyvinkin onnellisen elämän tavallisena kanadalaisena perheenemäntänä. Mua kiinnostais kyllä sekin elämänvaihe.

Suosittelen kirjaa vääristellyn historian, romantiikan ja naistarinoiden ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...