Kiva käsityö ja hyvä kirja koukuttaa pahasti. Tästä seurauksena lapset syö lähinnä jugurttia ja suklaamuroja.tiistai 16. lokakuuta 2012

En vaan osaa ...

Tässä pari jo jokunen aika sitten valmistunutta neuletta.

Halusin tällaisen syksyisen huivin , mutta en löytänyt sopivaan pellavalankaa, joten tein Noro Silk Garden Sockista vähän vielä syksyisemmän version.

Huivi ei siedä lähitarkastelua. En vaan osaa tätä: langankierto - nosta oikein neulomatta - kaksi oikein yhteen - yliveto -langankierto. Ekasta reiästä tulee järkyttävän suuri ja tokasta taas järkyttävän pieni. Eli ei kaunis. Tässä nyt sekavärinen lanka hämää, joten ihan käyttökelpoinen härveli tuli, mutta yksivärisenä en olisi tosiaan saanut mitään tuon alkuperäisen kaltaista aikaan. Jos jollain on jotain vinkkiä tähän ongelmaan, niin kiitos tänne apua!
Piponeulomiseen ei näy loppua. Tässä vielä yksi Puntapipo työkaverille.


Neito jo sanoi, että vois olla joku muukin malli välillä ja katseli kaihoisena urheiluliikkeen akryylipipoja.

6 kommenttia:

 1. Sä vain olet liian tarkka, oikein hyvältähän se näyttää!!

  VastaaPoista
 2. Niin näyttää, tosi kiva!

  Munkin täytyy käydä esikoiselle ostamassa joku talvilakki. Enää ei äidin tekemät kelpaa.

  Montako alotussilmukkaa pipossa on? Entä minkä kokoiset puikot? Malli näyttäisi sopivan löysältä mun päähän, tarvisin uuden hiekkalaatikkopipon.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kannustuksesta! Pipossa on 144 aloitussilmukkaa, resorin jälkeen lisätään yksi, että saadaan viidellä jaollinen määrä silmukoita,jos siis haluu tehdä tuon kavennuksen viidessä kohdassa, kuten mä olen tuossa tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Tuosta reikärivistä nyt vaan tulee aina toispuoleinen. Eka langankierto on isompi kuin toka ja ylivetokavennus pahentaa asiaa... Mä en ole keksinyt muuta ratkaisua kuin sen, että jätetään eka langankierto tekemättä ja nurjalla kerroksella poimitaan lankajuoksu kahden silmukan välistä. Toimii toisilla langoilla, ei kaikilla (muutenhan olisi liian helppoa).

  VastaaPoista
 5. Thänks! Sonjalta sain vinkin, että toiseen reikään vois tehdä kaks langankiertoa. Kokeilen näitä molempia, niin eikähän ala reiät tasottua :)

  VastaaPoista
 6. Kauniiltahan tuo näyttää. Ymmärrän kyllä ongelman, pienet yksityiskohdat jäävät vaivaamaan, kun niitä ei tahdo millään saada kuriin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...